Uskoro tender za isporuku mernih sistema za EPS

Bez autora
Jul 20 2011

Elektroprivreda Srbije (EPS), Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropska investiciona banka (EIB) objavili su javni poziv potencijalnim isporučiocima mernih sistema za distribucije EPS-a da podnesu prijave za pretkvalifikaciju za učešće na tenderu koji će biti raspisan u oktobru ove godine. Vrednost posla koji će biti realizovan iz kredita EBRD i EIB je 80 miliona evra, a svaka banka će obezbediti kredit EPS-u od po 40 miliona evra. Rok za prijavljivanje potencijalnih isporučilaca je 30. avgust, posle čega će stručni tim za realizaciju projekta, u skladu sa kriterijumima koji su zajednički utvrdili EPS, kao korisnik kredita, i banke kreditori, sačiniti listu kompanija koje su se kvalifikovale za dalji tenderski postupak. Javni poziv za prikupljanje ponuda, odnosno, raspisivanje tendera, očekuje se u oktobru ove godine a u prvom tromesečju sledeće godine biće poznato ko je ponudio najpovoljnije uslove.

Uskoro tender za isporuku mernih sistema za EPSElektroprivreda Srbije (EPS), Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropska investiciona banka (EIB) objavili su javni poziv potencijalnim isporučiocima mernih sistema za distribucije EPS-a da podnesu prijave za pretkvalifikaciju za učešće na tenderu koji će biti raspisan u oktobru ove godine, saopštio je EPS.

Vrednost posla koji će biti realizovan iz kredita EBRD i EIB je 80 miliona evra, a svaka banka će obezbediti kredit EPS-u od po 40 miliona evra.

Rok za prijavljivanje potencijalnih isporučilaca je 30. avgust, posle čega će stručni tim za realizaciju projekta, u skladu sa kriterijumima koji su zajednički utvrdili EPS, kao korisnik kredita, i banke kreditori, sačiniti listu kompanija koje su se kvalifikovale za dalji tenderski postupak.

Javni poziv za prikupljanje ponuda, odnosno, raspisivanje tendera, očekuje se u oktobru ove godine a u prvom tromesečju sledeće godine biće poznato ko je ponudio najpovoljnije uslove.

Reč je o projektu uvođenja „pametnih mreža“ u distribucije EPS-a, što je jedna od najvažnijih i najvećih investicija u Elektroprivredi Srbije.

Najsavremeniji merni sistemi, u kojima su „pametna brojila“, samo jedan od segmenata tih sistema, unaprediće kvalitet usluge kupcima i podići energetsku i ekonomsku efikasnost EPS-a.

Ti sistemi će omgućiti daljinsko registrovanje i očitavanje potrošnju bez uticaja ljudskog faktora, što će otkloniti bilo kakve greške u merenju utrošene energije.

Uvođenjem sistema biće omogućeno i daljinsko uključivanje i isključivanje kupaca, kontrolu potrošnje, čime će se rešavati i problem krađe kilovat-sati i na kraju, obračun utrošene električne energije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik